Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát Dotazy
Region
mapa

5 800 000 Kč

G

Mimořádně nehospodárná

Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených

25 450 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Stěhuju.cz

Kalkulace stěhování do 90 sekund

Základní informace

Kanalizace Žumpa, septik
ID nemovitosti 389418
Plocha celková 1 010 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná
Konstrukce Jiná
Datum vložení před 16 dny
Plocha užitná 200 m²
Ochrany omezení Ochranné pásmo
Stav nemovitosti Dobrý
Plocha zastavěná 235 m²

Popis nemovitosti

Víte, co je Apalucha? Legendární chalupa, kde se natáčel film S tebou mě baví svět. Stojí na horské samotě v lesích nad Dolním Dvorem, klidnou horskou obcí ležící uprostřed Krkonoš nedaleko Vrchlabí. A právě v Dolním Dvoře se nachází také původní rodinný dům z roku 1901, který je tradičním horským objektem charakteristickým pro tuto oblast a který vám dnes nabízím ke koupi.
Dům, který můžete využívat i jako chalupu, poskytuje pohodlný prostor pro odpočinek a relaxaci. Díky tradičnímu stavebnímu stylu má dům volné prostory, které lze přetvořit a využít podle představ a potřeb nových majitelů.

Okolo chalupy se rozprostírá zahrada o výměře 775 m2, která je ideálním místem pro venkovní aktivity a odpočinek v krásné přírodě. Kdo by nechtěl mít vlastní potůček na zahradě? A víte, že můžete mít dokonce dva? Jeden tvoří hranici pozemku, druhý protéká přímo zahradou a tvoří tak její velmi příjemnou přírodní kulisu.

Samotný dům byl postaven v roce 1901, průběžně byl rekonstruován. Došlo k zaizolování objektu podřezáním všech stěn, byla provedena hydroizolace podlah, nový komín, rozvody vody, odpadů a elektřiny. Dále bylo zbudováno ústřední topení a do systému se zapojil jak kotel na tuhá paliva, tak kuchyňský sporák s troubou na tuhá paliva. V ložnici v prvním patře jsou další kamna na tuhá paliva, ústřední topení je v této místnosti zavedeno, ale není osazen radiátor.
Vařit se dá na výše zmíněném sporáku s troubou na tuhá paliva nebo na elektrickém sporáku s troubou.
Voda je využívána z vlastní studny, v kuchyni ji ohřívá elektrický průtokový ohřívač, další teplou vodu zajišťuje kombinovaný bojler na vodu ohřívaný z ústředního topení nebo elektricky. Odpadní voda je řešena 3komorovým septikem. Elektřina 220/380 s nočním proudem.
Dům má špaletová okna, v roce 2013 byla zhotovena nová vnější křídla vč. dvojitého termo zasklení.

Do domu vcházíme přes zádveří s kolnou na dřevo okolo samostatného WC. V přízemí je prostorná chodba s kotlem na tuhá paliva napojeným na ÚT, kuchyně, dva prostorné a světlé pokoje, koupelna s vanou i sprchou, teplotně stálý větší sklep a jeden menší, oba využívané k uskladnění potravin. V kuchyni je vyzděná další odvětrávaná spíž. Z chodby vedou dále schody do patra, kde se nacházejí dvě ložnice, chodba a velký půdní prostor, který může být spolu s přístěnky využit pro další potřeby. Z půdy je další vstup do podkroví, které slouží jako skladový prostor.

K domu přiléhá zděná garáž a celodřevěná kůlna s betonovým základem.

Dům stojí v těsné blízkosti místní komunikace na Strážné. Poloha chalupy je ideální pro milovníky přírody a outdoorových aktivit. Dolní Dvůr je strategicky umístěný pouhých 6 kilometrů od Vrchlabí a leží mezi dalšími oblíbenými obcemi, jako jsou Lánov, Strážné a Pec pod Sněžkou. Tato lokalita je každoročně využívána jako výchozí bod pro turisty, cyklisty a běžkaře, kteří chtějí prozkoumat krásy Krkonošských hor.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Bc. Jolana Matuštíková
Bc. Jolana Matuštíková
zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Bc. Jolana Matuštíková
Bc. Jolana Matuštíková
zobrazit telefon