Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát
Region
mapa

2 500 000 Kč

  • 4 039 Kč za m²
Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Jiří Zuda

10 602 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Základní informace

Dopravní spojení Autobus, Silnice
Datum vložení před 12 dny
Plocha užitná 619 m²
Ochrany omezení Národní park
Plocha celková 619 m²
ID nemovitosti 1099
Plocha pozemku 619 m²

Popis nemovitosti

Nabízíme na prodej slunný, rovinatý stavební pozemek o výměře 619 m2, avšak s nutností dokoupení min. 131 m2 od obce Prášily, aby měl pozemek min. výměru 750 m2 a splňoval požadavek na min. plochu zastavitelnosti podle ÚP obce. Pozemek ležící na klidném okraji horské obce Prášily pod hotelem Chalupa u Prášilského potoka. Prášily jsou vyhledávaným centrem v této centrální části NP Šumava. Jedná se o jeden z posledních nezastavěných pozemků v této lukrativní lokalitě, kde je již „stavební uzávěra“ za skvělou cenu, avšak s nutností odkupu části sousedního pozemku patřící obci Prášily.
Územní plán obce: Podle platného územního plánu obce Prášili, se musí odkoupit část (minimálně 131 m2) p.č. 2589/1 od obce, aby byla výměra pozemku min. 750 m2. Podle ÚP je pozemek vedený jako území centrální smíšené.
IS: veškeré sítě (obecní řad - voda a kanalizace; elektro) v dosahu v obecní cestě (nutno řešit s vlastníky a provozovateli sítí).
Přístup z obecní asfaltové cesty.
Výměra pozemku (p.č. 2589/2): 619 m2;
Rozměry: délka cca 40 m x šířka cca 16,3 m;
Aktuálně na středu pozemku stojí dřevěná kolna (před prodejem může být odstraněna). Před prodejem budou geometricky vytyčené přesné hranice pozemku.
Kvůli skvělé ceně a také „stavební uzávěře“ se jedná o velmi lukrativní možnost koupě stavebního pozemku v srdci NP Šumava.
Horská obec Prášily (910 m.n.m.; vyhlášená cukrárna a restaurace U Michala, hotel s bazénem a wellness, obchod, pošta, OÚ, dětské hřiště, tenisové kurty, beach volejbal, archeopark/kelti...), ležící v samotném centru NP Šumava a je významným turistickým střediskem s východiskem pro řadu atraktivních cílů jako je ledovcové Prášilské jezero, jezero Laka, rozhledna Poledník (1.315 m.n.m.), apod..

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Jiří Zuda
Jiří Zuda
zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Jiří Zuda
Jiří Zuda
zobrazit telefon