Funkce uživatele
Moje oblíbené nemovitosti Moje filtry Upravit profil Vložit inzerát
Region
mapa

5 690 000 Kč

  • 5 230 Kč za m²
Hypotéku?

Zjistěte zdarma a nezávazně své možnosti hypotéky u této nemovitosti.

Do oblíbených
Do oblíbených
Nemovitost nabízí
Alena Osladilová

24 967 Kč

Předpokládaná měsíční splátka

Základní informace

ID nemovitosti N105438
Datum vložení před 13 dny
Vlastnictví soukromé

Popis nemovitosti

Nabízíme k prodeji krásný stavební pozemek obdélníkového tvaru o výměře 1088 m2, situovaný v malebné obci Vejprnice, jen 5 km od Plzně. Tento pozemek se nachází v jihovýchodní části obce a je ideálním místem pro stavbu rodinného domu. Pozemek je rovinatý s přístupem od jihu.

Poloha a zástavba:
Pozemek je situovaný mezi stávající zástavbou novými rodinnými domy. Pozemek se nachází v zastavitelné ploše bydlení čisté (BČ). Jedná se o území obytné zástavby vysoké kvality s vysokým podílem zeleně tvořící převážně souvislé obytné celky s nezbytným vybavením pro potřeby obyvatel. Maximální podíl zastavění je 40 %, což poskytuje dostatek prostoru pro váš nový domov, zázemí a zahradu. Minimální podíl zeleně je též 40 %. Na pozemek je přivedena elektřina, která je dostupná ve sloupku na hranici pozemku. Budoucí dům můžete připojit na vodovod, kanalizační řad i plyn.

Stavební možnosti:
Pozemek je ideální pro výstavbu rodinného domu. Dle územního plánu je maximální povolená výška zástavby stanovena na 1-2 nadzemní podlaží včetně případného podkroví. Upozorňujeme, že v současné době se pořizuje nový Územní plán Vejprnice. V návrhu územního plánu je předmětný pozemek součástí zastavěného území obce, funkční plochy bydlení individuální (BI)

Obec a její okolí:
Obec Vejprnice leží přibližně 8 km západně od středu Plzně a rozkládá se po obou březích Vejprnického potoka. Dominantou obce je kostel sv. Vojtěcha. Dnes žije ve Vejprnicích přibližně 4 400 obyvatel. Vejprnickými rodáky je například malíř a vynálezce Jakub Husník nebo československý četař a příslušník výsadku Barium, Josef Žižka.

Obec s původním názvem Ojprnice vznikla v 2. polovině desátého století. První zmínka se datuje v roce 993. Během staletí a historického vývoje byl název obce několikrát přeměnen. Z Ojprnic, Ejrprnic, Eprnic nakonec v 16. století vznikl finální název Vejprnice. Pro komunikaci uvádějte evidenční číslo zakázky N105438.

Poloha na mapě

Dojezdová vzdálenost

Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu
Zadejte cílovou adresu

Nemovitost nabízí

 Alena Osladilová
Alena Osladilová
zobrazit telefon

Nemovitost nabízí

 Alena Osladilová
Alena Osladilová
zobrazit telefon
Reklama

Možná se vám bude hodit